Den klassiske fiskefrikadelle - med ekstra forslag til krydring.

INGREDIENSER
450-500 g. hvid fisk (f.eks. torsk, sej eller kulmule)
1 æg
2 dl. fløde (eller mælk)
2 spsk. kartoffelmel
1 tsk. fint salt
½ løg
Peber
Tip: Du kan krydre fiskefrikadellerne med f.eks. et af nedenstående forslag:
1-2 finthakkede forårsløg
En håndfuld frisk mynte
En lille håndfuld frisk estragon
1 stilk finthakket citrongræs og 1 tsk. revet ingefær
1/2 tsk. stødt korrianderfrø
1 spsk. ristede sorte sesamfrø
1 tsk. hele nigellafrø
1 håndfuld hakkede kapers, som først er udblødt i koldt vand i 1 times tid.
FREMGANGSMÅDE
Step 1:
Hak fisken groft - dvs. ca. 10 sekunder i en foodprocessor.
Step 2:
Kom den grofthakkede fisk i en skål.
Riv et halvt løg og kom i skålen.
Drys kartoffelmel over farsen.
Kom ægget ned til farsen.
Tilsæt fløde til farsen.
Tilsæt eventuelle ekstra krydderier.
Tilsæt salt og rør farsen sej med en gaffel eller et piskeris i ca. 2-3 minutter.
Step 3:
Stil evt. farsen i køleskabet i 1/2 times tid.
Step 4:
Tænd et blus på middelhøj varme (7 ud af 9) og kom rigeligt med smør på panden.
form frikadellerne og kom dem på panden.
Fiskefrikadellerne skal cirka have en størrelse svarende til lidt under en spiseskefuld fars.
Steg i cirka 4 minutter på hver side.
