Helt sprød og luftig tærte.
INGREDIENSER
Tærtedej
200 g. hvedemel
100 g. smør
60 ml. koldt vand
½ tsk. salt
½ tsk. bagepulver
Fyld
6 æg
3 dl. cheasy fraiche (erstat evt. 1½ dl. med hytteost)
1 tsk salt
peber
Denne version er en svampetærte, så ekstra fyld er:
1 stor porre
250 g. svampe (jeg har i denne version 125 g. champignon og 125 g. tragtkantareller)
FREMGANGSMÅDE
Kom mel, bagepulver og salt i en skål.
Tilsæt smør skåret i små tern.
Tilsæt vand.
Ælt (f.eks. med en håndmixer eller foodprocessor) til dejen hænger sammen i en klump.
Pak dejen i husholdsningsfilm, tryk den flad og sæt på køl i en time (eller op til 24 timer).
skær svampe i mindre stykker og steg på panden i smør.
skær porre i tynde halve ringe og steg på panden til væden er stegt fra, men uden at porrene begynder at blive brune.
bland æg, cheasy fraice (og hytteost) og salt og peber.
forvarm ovnen til 180 g. almindelig varme.
smør en stor tærteform med smør.
rul dejen ud til ca 2 mm. tykkelse - husk lidt mel på bordet når du ruller ud.
Læg dejen op i den store tærteform.
skær kanten af, så dejen går lidt ned på ydersiden af tærteformen (så undgår du at dejen synker sammen i tærteformen).
Prik dejen i både bund og langs kanten med en gaffel.
forbag bunden i 12-15 minutter til den har en gylden farve.
Fordel det faste fyld over bundene (her svampe og porre).
kom æggemasse over fyldet.
bag i ca. 30 minutter.
tag ud af formen og stil på en rist i 5 minutter til afkøling.
Tærten er glimrende at fryse ned.