top of page

Risengrød

Mængde: 

4 personer

Perfekt risengrød

INGREDIENSER

  • 2,5 dl koldt vand

  • 200 g grødris (fx Pama Grødris – eller prøv en italiensk risottoris som Arborio for en ekstra cremet konsistens)

  • 1 liter sødmælk

  • 0,5 tsk. salt

  • 1 tsk. sukker

  • 1 tsk smør

  • 0,5 dl fløde (valgfrit, men giver ekstra fylde)

  • 1 vaniljestang eller ½ tsk. vaniljepulver (valgfrit, men skal med hvis du laver risalamande)

  • 50 g. ekstra sukker hvis det er til risalamande

FREMGANGSMÅDE

Step 1

  • Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud med bagsiden af en kniv. Bland vaniljekornene med 1 tsk. sukker, så de bliver jævnt fordelt.

 

Step 2

  • Brug en tykbundet gryde (gerne en støbejernsgryde), som fordeler varmen jævnt. Hæld vandet i, og bring det i kog ved høj varme.

 

Step 3

  • Tilsæt grødrisene, og rør godt rundt.

  • Når vandet igen koger, skruer du ned til middel varme (ca. 5 på en skala fra 1-9).

  • Kog risene i vandet i 5 minutter uden låg, indtil de har absorberet al væsken.

 

Step 4

  • Tilsæt sødmælk, salt, smør og vaniljesukkerblanding (og evt. ekstra sukker).

  • Læg også den tomme vaniljestang i gryden for at trække ekstra smag.

  • Bring blandingen forsigtigt i kog (6 på en skala fra 1-9) under konstant omrøring – det tager lidt tid, men forhindrer mælken i at brænde på.

 

Step 5

  • Når grøden begynder at koge, skruer du ned til lav varme (3 på en skala fra 1-9).

  • Lad grøden småsimre i 30-35 minutter uden låg.

  • Rør i grøden ca. hvert 5. minut, så den ikke brænder fast.

     

Step 6

  • Når grøden har den ønskede konsistens, kan du tilsætte fløden og røre den godt ind for ekstra fylde.

  • Fjern vaniljestangen, og smag til med salt.

  • Lad grøden hvile i 5 minutter med låg på, inden du serverer – det får smagene til at sætte sig.

bottom of page