Dej der hæver i panden.
Sådan hæver du din dej på køkkenbordet
Vej dejen af
Del dejen i ønskede portioner.
-
Til en firkantet 30x40 cm. pande bruges 650 g. dej.
-
Til en rund 36 cm. pande bruges 500 g. dej.
-
Til en rund 30 cm. pande bruges 350 g. dej
-
Til en rund 24 cm. pande bruges 250 g. dej.
Dej i panden
Dæk bunden af panden med olie. Til en firkantet 30x40 cm. pande og en rund 36 cm. pande bruges ca.. 2 spsk. olie. Er panden mindre bruges forholdsmæssigt mindre olie.
Placer derefter dejen i midten af panden og tryk den forsigtigt lidt flad.
På køl
Dæk panden tæt til med film, eller kom den i en plastpose og stil den i køleskabet i alt fra 6-48 timer.
5 timer før
Fem time før bagning, tages panden ud af køleskabet. Kom lidt olie på fingrene og tryk forsigtigt dejen ud mod kanten. Du skal ikke trække dejen mere end hvad den umiddelbart vil give sig.
Hæv og form
Dæk dejen til.
Gentag processen med skiftevis at lade dejen hvile tildækket 20 minutter og derefter trykke dejen længere og længere ud mod kanten, til dejen efter 3-4 hvileperioder til sidst når ud til kanten.
Hævetid
Når dejen er trykket helt ud til kanten, dækkes den grundigt til med et stykke plast (sørg for det ikke rører dejen). Stil den derefter på køkkenbordet ved stuetemperatur i 4 timer.