Dej til deep pan pizza










Ingredienser:

225 g. fedtfattig mælk

425 g. vand 900 g. mel (helst tipo 00)

100 g. majsmel

11 g. tørgær

5 g. sukker

40 g. olivenolie


Instruktioner:

  1. I en skål blandes mel, majsmel og tørgær.
  2. Tilsæt mælk, 40 g. olivenolie og vand.
  3. Ælt grundigt til dejen er helt samlet – helst i en røremaskine.
  4. Lad dejen hvile I 10-20 minutter.
  5. Tilsæt salt.
  6. Ælt dejen i hånd eller på røremaskine i 8-12 minutter, til dejen er helt glat og smidig og ikke går i stykker, hvis du tager en lille klump dej, og strækker den helt tynd.
  7. Lad dejen hvile I en tildækket skål i ½-1 time på køkkenbordet.
  8. Del dejen i ønskede portioner. Til en 14" (36 cm.) pande bruges 500 g. dej. Til 11" (29 cm) bruges 350 g. dej og til 9" (24 cm.) bruges 250 g. dej.
  9. Dæk bunden af panden med olie. Til en 14" (36 cm.) pande bruges 2,5 spsk. olie. Til 11" (29 cm) bruges 1,5 spsk. olie og til 9" (24 cm.) bruges 1 spsk. olie.
  10. På køkkenbordet strækkes dejen med hænderne eller en rulle, så den har same størrelse som panden.
  11. Placer dejen I panden.
  12. Dejen vil muligvis trække sig lidt sammen, men det er ikke et problem.
  13. Dæk panden tæt med staniol og placer I køleskabet I 6-48 timer.
  14. En time før bagning: Tag panden med pizzadej ud af køleskabet og placer på køkkenbordet.
  15. Placer en pizzasten på bunden af din køkkenovn og opvarm ovnen til 260 gr.
  16. Efter 1 time fjernes staniolen over pizzadejen.
  17. Dæk dine finger med olivenolie og pres så dejen fra center og ud mod kanten af panden, til dejen dækker hele panden og du har en hævet kant, som er cirka 1 cm. høj. Undgå at trykke luften ud af din kant.
  18. Nu skal du “docke” din dej. Det vil sige, at du prikker huller i bunden med en gaffel – ligesom når man laver tærte. Hullerne forhindrer, at du får store luftlommer under dejen.
  19. Herefter pensles skorpen med olivenolie.
  20. Så er det tid til at tilføje toppings til din pizza.
  21. Vigtigt: På en deep pan pizza skal osten på FØR tomaten. Samtidig bruger man 1-2 håndfulde ost mere end på en almindelig pizza, og også gerne lidt ekstra tomat.
  22. Placer pizzaen på pizzastenen på nederste rille i ovnen.
  23. Bag I 12-14 minutter indtil skorpen er gylden brun.
  24. Hvis du ønsker en ekstra sprød bund, kan du til sidst tage pizzaen ud af panden og bage på pizzastenen I 1-2 minutter ekstra.
  25. Spis med det same, eller placer til afkøling på en rist i et par minutter