top of page
dej5.jpg

FORM DEJEN TIL KUGLER

Guide til at forme dejen til perfekte kugler - helt klar til hævning!

Del dejen op

Brug en vægt til at dele dejen op i stykker af ønsket størrelse.

Vær præcis - der er stor forskel på en pizza lavet på f.eks. 250 og 220 gram!

Pizzadej

Spænd op

Når dejen er delt op, skal de enkelt stykker spændes op til kugler. Første skridt er, at du tager i kanten af din dej, og strækker den ind til midten af dejkuglen. 

Spænd pizzadejen op

Fortsæt

Drej kuglen en kvart omgang og træk igen kanten af dejen ind til midten af kuglen.

Fortsæt processen indtil du har en spændt kugle.

Spænd pizzadejen op

Afslut

Afslut strækket ved at tage dejen op i hånden og træk kanterne ind under kuglen, og rul herefter kort dejen på køkkenbordet.

Spænd pizzadejen op

Færdig

 Du er færdig, når du har en kugle spændt op, så den kan holde formen og har en helt glat overflade.

NB: Hvis din dej revner i overfladen har du strammet for meget op.

Spænd pizzadejen op

Olie

Kom olivenolie på dine hænder, og giv dejkuglen et tyndt lag olie hele vejen rundt.

Pizzadejkugle med olivenolie

Beholder

Afslut ved at lægge kuglen i en beholder. 

Se her, for metoder til, hvordan du kan opbevare dejen under hævning

Pizzadejkugle opbevaring i beholder
bottom of page