
FORM DEJEN TIL KUGLER
Guide til at forme dejen til perfekte kugler - helt klar til hævning!
Del dejen op
Brug en vægt til at dele dejen op i stykker af ønsket størrelse.
Vær præcis - der er stor forskel på en pizza lavet på f.eks. 250 og 220 gram!

Spænd op
Når dejen er delt op, skal de enkelt stykker spændes op til kugler. Første skridt er, at du tager i kanten af din dej, og strækker den ind til midten af dejkuglen.

Fortsæt
Drej kuglen en kvart omgang og træk igen kanten af dejen ind til midten af kuglen.
Fortsæt processen indtil du har en spændt kugle.

Afslut
Afslut strækket ved at tage dejen op i hånden og træk kanterne ind under kuglen, og rul herefter kort dejen på køkkenbordet.

Færdig
Du er færdig, når du har en kugle spændt op, så den kan holde formen og har en helt glat overflade.
NB: Hvis din dej revner i overfladen har du strammet for meget op.

Olie
Kom olivenolie på dine hænder, og giv dejkuglen et tyndt lag olie hele vejen rundt.

Beholder
Afslut ved at lægge kuglen i en beholder.
Se her, for metoder til, hvordan du kan opbevare dejen under hævning
