Klassisk margherita formes som et flettet julehjerte

INGREDIENSER
1 kugle pizzadej til klassisk pizza (se opskrift her)
Tomatsovs (se opskrift her)
Ca. 150 g. mozzarella - gerne fra blok
salt og peber
Olivenolie
FREMGANGSMÅDE
Step 1:
Du får de reneste linjer hvis du benytter en blok af frisk mozzarella, men har du ikke det, så brug hvad du har.
Skær mozzarellaen ud, så du har 7 firkanter af ca 2x3 cm. størrelse. Resten af mozzarellaen skæres i små tern.
Step 2:
Form pizzaen som normalt, men med en kant på kun 1 cm. (se metode her)
Træk i nederste del af pizzaen, så pizzaen bliver trekantet.
Afrund de øverste to hjørner lidt.
Step 3:
Træk ned på midten af den øverste kant og klem kanten fast til pizzabunden, så du får formet hjertets to buer (se billede 1 nedenfor).
Step 4:
I den venstre del af pizzaen fordeles et godt lag tomatsovs (se billede 2 nedenfor).
I den øverste højre tredjedel af pizzaen fordeles små tern af den friske mozzarella. Krydr med salt og peber.
I den nederste del af pizzaen fordeles nu de 7 firkanter af frisk mozzarella, så det matcher flettemønstret på et julehjerte.
Drys lidt olivenolie over pizzaen.
Step 5:
Bag pizzaen i ovnen.
Se metode til bagning her.
Step 6:
Server med det samme.



