top of page

Kartoffelpizza - vinterstyle

Kartofler og vesterhavsost er bare et perfekt match. Her med frisk stracciatella og rosmarin.

INGREDIENSER

  • 2-3 kartofler i mellemstørrelse

  • ca. 50 g. frisk mozzarella (du kan også bruge smøreost eller gorgonzola)

  • 1 stilk frisk rosmarin

  • Ca. 75 g. vesterhavsost

  • Salt og peber

  • Olivenolie

FREMGANGSMÅDE

Step 1

Se opskrift på dej til klassisk pizza her.


Step 2

  • Skær kartoflerne i tynde skiver - benyt meget gerne et mandolinjern, for resultatet bliver bedst, når kartoffelskiverne er meget tynde.

  • Kom kartoffelskiverne i en skål med koldt vand, så snart du har skåret dem i skiver.

  • Du kan opbevare dem i køleskabet nogle timer, hvis du vil gøre klar i god tid.


Step 3

Form pizzaen med hænderne til den har en diameter på 30-33 cm.

Se metode til at forme pizzaen her.


Step 4

  • Tag kartoflerne op af vandet og tør dem af i et viskestykke.

  • Fordel den friske mozzarella over pizzaen.

  • Riv et tyndt lag vesterhavsost over pizzaen.

  • Placer kartoflerne på pizzaen, så de ligger helt op af hinanden - men uden at overlappe.

  • Krydr pizzaen med rosmarin, salt og peber.

  • Drys lidt olivenolie over pizzaen.


Step 5

Bag pizzaen i ovnen.

Se metode til bagning her.


Step 6

Tag pizzaen ud af ovnen.

Lad den køle af et minut.

Placer små bolde af frisk stracciatella på pizzaen (se opskrift her).

Riv et godt lag vesterhavsost over pizzaen.


Step 7

Server med det samme.

bottom of page