Kartofler og vesterhavsost er bare et perfekt match. Her med frisk stracciatella og rosmarin.

INGREDIENSER
2-3 kartofler i mellemstørrelse
ca. 50 g. frisk mozzarella (du kan også bruge smøreost eller gorgonzola)
1 stilk frisk rosmarin
Ca. 75 g. vesterhavsost
Salt og peber
Olivenolie
FREMGANGSMÅDE
Step 1
Se opskrift på dej til klassisk pizza her.
Step 2
Skær kartoflerne i tynde skiver - benyt meget gerne et mandolinjern, for resultatet bliver bedst, når kartoffelskiverne er meget tynde.
Kom kartoffelskiverne i en skål med koldt vand, så snart du har skåret dem i skiver.
Du kan opbevare dem i køleskabet nogle timer, hvis du vil gøre klar i god tid.
Step 3
Form pizzaen med hænderne til den har en diameter på 30-33 cm.
Se metode til at forme pizzaen her.
Step 4
Tag kartoflerne op af vandet og tør dem af i et viskestykke.
Fordel den friske mozzarella over pizzaen.
Riv et tyndt lag vesterhavsost over pizzaen.
Placer kartoflerne på pizzaen, så de ligger helt op af hinanden - men uden at overlappe.
Krydr pizzaen med rosmarin, salt og peber.
Drys lidt olivenolie over pizzaen.
Step 5
Bag pizzaen i ovnen.
Se metode til bagning her.
Step 6
Tag pizzaen ud af ovnen.
Lad den køle af et minut.
Placer små bolde af frisk stracciatella på pizzaen (se opskrift her).
Riv et godt lag vesterhavsost over pizzaen.
Step 7
Server med det samme.