top of page

Kartoffelpizza med gorgonzola

Røde kartofler, rødløg og gorgonzola.

INGREDIENSER

  • 2-3 kartofler i mellemstørrelse (her en rød variant)

  • Ca. 50-100 g. gorgonzola

  • 1 stilk frisk rosmarin

  • ½ rødløg

  • Salt og peber

  • Olivenolie

FREMGANGSMÅDE

Step 1

Se opskrift på dej til klassisk pizza her.


Step 2

  • Skær kartoflerne i tynde skiver - benyt meget gerne et mandolinjern, for resultatet bliver bedst, når kartoffelskiverne er meget tynde.

  • Kom kartoffelskiverne i en skål med koldt vand, så snart du har skåret dem i skiver.

  • Du kan opbevare dem i køleskabet nogle timer, hvis du vil gøre klar i god tid.

  • Skær rødløget i tynde halve ringe.


Step 3

Form pizzaen med hænderne til den har en diameter på 30-33 cm.

Se metode til at forme pizzaen her.


Step 4

  • Tag kartoflerne op af vandet og tør dem af i et viskestykke.

  • Fordel gorgonzola over pizzaen i små "klatter".

  • Placer kartoflerne på pizzadejen, så de ligger helt op af hinanden - men uden at overlappe.

  • Drys fintskåret rødløg over pizzaen.

  • Krydr pizzaen med rosmarin, salt og peber.

  • Til sidst hældes lidt olivenolie over pizzaen.


Step 5

Bag pizzaen i ovnen.

Se metode til bagning her.


Step 6

Tag pizzaen ud af ovnen og server med det samme.

bottom of page