Røde kartofler, rødløg og gorgonzola.

INGREDIENSER
2-3 kartofler i mellemstørrelse (her en rød variant)
Ca. 50-100 g. gorgonzola
1 stilk frisk rosmarin
½ rødløg
Salt og peber
Olivenolie
FREMGANGSMÅDE
Step 1
Se opskrift på dej til klassisk pizza her.
Step 2
Skær kartoflerne i tynde skiver - benyt meget gerne et mandolinjern, for resultatet bliver bedst, når kartoffelskiverne er meget tynde.
Kom kartoffelskiverne i en skål med koldt vand, så snart du har skåret dem i skiver.
Du kan opbevare dem i køleskabet nogle timer, hvis du vil gøre klar i god tid.
Skær rødløget i tynde halve ringe.
Step 3
Form pizzaen med hænderne til den har en diameter på 30-33 cm.
Se metode til at forme pizzaen her.
Step 4
Tag kartoflerne op af vandet og tør dem af i et viskestykke.
Fordel gorgonzola over pizzaen i små "klatter".
Placer kartoflerne på pizzadejen, så de ligger helt op af hinanden - men uden at overlappe.
Drys fintskåret rødløg over pizzaen.
Krydr pizzaen med rosmarin, salt og peber.
Til sidst hældes lidt olivenolie over pizzaen.
Step 5
Bag pizzaen i ovnen.
Se metode til bagning her.
Step 6
Tag pizzaen ud af ovnen og server med det samme.
