En klassiker der gør en god mozzarella eller burrata endnu bedre! Jeg kan godt lide at bunden bages med tomatsovs - det giver lige lidt friskhed og syre i forhold til, hvis bunden var bagt med ost, mascarpone eller et andet mælkeprodukt.

INGREDIENSER
4 skiver mortadella
1 kugle god Bøffelmozzarella eller burrata
Tomatsovs til klassisk pizza
Groft hakkede pistacienødder
Revet citronskal
Olivenolie
Balsamico
Evt. friske krydderurter som basilikum, skovsyre og ruccola
FREMGANGSMÅDE
Step 1
Se opskrift på dej til klassisk pizza her.
Se opskrift på klassisk tomatsovs her.
Step 2
Hak pistacienødder groft.
Step 3
Form pizzaen med hænderne til den har en diameter på 28-30 cm.
Se metode til at forme pizzaen her.
Step 4
Kom tomatsovs på, men lad undlad at komme tomat på de yderste 3 cm. af kanten.
Step 5
Bag pizzaen i ovnen med optimalt set 425 grader over og undervarme, men bager du i en almindelig ovn, så bag ved så høje grader som muligt og MEGET gerne på en pizzasten eller bagestål.
Se metode til bagning her.
Step 6
Når kanten på pizzaen har fået en fin farve, tages den ud og stilles til afkøling på en rist i 1 minut.
Step 7
Anret pizzaen med først mozzarella/burrata så mortadella og derefter drysses med hakkede pistacienødder, evt. friske krydderurter, god olivenolie og balsamico og evt. revet citronskal og lidt salt og peber.
NB: Du kan også anrette ved først at komme ruccola eller anden salat på pizzaen og derefter mozzarella/burrata og mortadella.