top of page

Mozzarella mortadella

En klassiker der gør en god mozzarella eller burrata endnu bedre! Jeg kan godt lide at bunden bages med tomatsovs - det giver lige lidt friskhed og syre i forhold til, hvis bunden var bagt med ost, mascarpone eller et andet mælkeprodukt.

INGREDIENSER

  • 4 skiver mortadella

  • 1 kugle god Bøffelmozzarella eller burrata

  • Tomatsovs til klassisk pizza

  • Groft hakkede pistacienødder

  • Revet citronskal

  • Olivenolie

  • Balsamico

  • Evt. friske krydderurter som basilikum, skovsyre og ruccola

FREMGANGSMÅDE

Step 1

Se opskrift på dej til klassisk pizza her.

Se opskrift på klassisk tomatsovs her.


Step 2

Hak pistacienødder groft.


Step 3

Form pizzaen med hænderne til den har en diameter på 28-30 cm.

Se metode til at forme pizzaen her.


Step 4

Kom tomatsovs på, men lad undlad at komme tomat på de yderste 3 cm. af kanten.


Step 5

Bag pizzaen i ovnen med optimalt set 425 grader over og undervarme, men bager du i en almindelig ovn, så bag ved så høje grader som muligt og MEGET gerne på en pizzasten eller bagestål.

Se metode til bagning her.


Step 6

Når kanten på pizzaen har fået en fin farve, tages den ud og stilles til afkøling på en rist i 1 minut.


Step 7

Anret pizzaen med først mozzarella/burrata så mortadella og derefter drysses med hakkede pistacienødder, evt. friske krydderurter, god olivenolie og balsamico og evt. revet citronskal og lidt salt og peber.


NB: Du kan også anrette ved først at komme ruccola eller anden salat på pizzaen og derefter mozzarella/burrata og mortadella.

bottom of page